Ciorba taraneasca cu carne de vita

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.



Ingrediente
  • 750 g carne de manzat de calitate superioara (pulpa, spata)
  • 200 g morcovi
  • 200 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 200 g telina radacina
  • 200 g ceapa
  • 500 g cartofi
  • 100 g ardei gras
  • 200 g varza alba
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g din conserva
  • 50 g leustean verde
  • 100 g mazare conserva
  • 200 g fasole verde conserva 50 g pasta de tomate
  • 50 g patrunjel verde
  • 1,5 l bors sau putina sare de lamaie
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se portioneaza. Morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina, telina se curata, se spala si se taie triunghiuri. Ardeii se curata, se spala si se taie fasii. Varza se curata si se taie careuri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Fasolea si mazarea conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in apa (circa 3 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, pastarnac si patrunjel radacina, telina si se fierb impreuna. Se adauga varza, ardei gras, cartofi si se continua fierberea. Cand cartofii au fiert, se adauga mazare si fasole conserva, pasta de tomate, bors, rosii, sare si se mai fierb circa 5 minute. Se adauga leustean si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne 40 g, ciorba 360 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri