May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea se spala si se portioneaza. Morcovii, pastârnacul, patrunjelul radacina, telina se curata, se spala si se taie triunghiuri. Ardeii se curata , se spala si se taie fâsii. Varza se curata si se taie careuri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Fasolea si mazarea conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece.Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa (circa 2 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, pastârnac si patrunjel radacina, telina si se fierb impreuna. Se adauga varza, ardei gras, cartofi si se continua fierberea. Când cartofii au fiert, se adauga mazare si fasole conserva, pasta de tomate, bors, rosii, sare si se mai fierb circa 5 minute. Se adauga leustean si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.