May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie triunghiuri. Varza se curata, se spala si se taie careuri. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza in 75 ml apa. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie fasii. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe si se trece sub jet de apa rece. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Laptele se fierbe si se raceste. Ardeiul iute se spala. Mazarea si fasolea conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Supa de oase se prepara folosindu-se reteta respectiva. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Supa de oase se fierbe cu morcovi, telina, ceapa, pastarnac, patrunjel radacina, cartofi, varza si ardei gras, inabusite in ulei. Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga pasta de tomate, mazare, fasole verde, boia, orez, rosii, lapte, sare, otet si se mai fierb circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte, cu ardei iute.