Ciorba ucraineana din legume

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe


Ingrediente
  • 300 g morcovi
  • 200 g ceapa
  • 600 g cartofi
  • 400 g sfecla rosie
  • 150 g ardei gras
  • 200 g telina radacina
  • 500 g varza alba
  • 800 g rosii proaspete
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g ulei
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 3 kg supa de oase
  • 100 g lamaie sau 3 g sare de lamaie
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Sfecla, ardeii, telina, morcovii se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Varza se curata, se spala si se taie fasii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Rosiile se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Supa de oase se fierbe impreuna cu varza, morcovi, telina si ceapa, inabusite in ulei, sfecla rosie, cartofi si ardei. Cand legumele sunt fierte, se adauga rosii, suc de lamaie, sare si jumatate din cantitatea de patrunjel verde si se fierb circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu smantana si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri