May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Sfecla, ardeii, telina, morcovii se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Varza se curata, se spala si se taie fasii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Rosiile se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Supa de oase se fierbe impreuna cu varza, morcovi, telina si ceapa, inabusite in ulei, sfecla rosie, cartofi si ardei. Cand legumele sunt fierte, se adauga rosii, suc de lamaie, sare si jumatate din cantitatea de patrunjel verde si se fierb circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu smantana si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.