May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Oasele se taie in bucati, se oparesc si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Legumele se curata si se spala. Jumatate din cantitate se taie felii, iar restul se lasa intregi. Carnea se spala si se toaca cu masina cu sita rara.
Tehnica prepararii
Oasele se fierb in circa 4-5 l apa cu sare. Se spumeaza, se adauga legumele intregi si se fierb 4-5 ore. Se raceste, se degreseaza si se strecoara prin sita. Carnea de vita tocata se amesteca prin sita. Carnea de vita tocata se amesteca cu albusurile de ou si putina apa rece si se adauga in supa, impreuna cu legumele taiate felii si piper boabe. Se fierb 10-15 minute, se continua fierberea la foc moderat, circa 50 minute. Se strecoara prin etamina umeda si se degreseaza din nou.
Prezentarea si servirea
Consomeul se prezinta in bol, supiera sau ceasca. Se serveste fierbinte.