Crema cu macaroane

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 150 g macaroane
  • 25 g margarina sau unt
  • 200 ml lapte
  • 25 g faina
  • 50 g ou (2 galbenusuri)
  • 100 g cascaval
  • 1,5 kg supa de oase
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de gabenusuri. Laptele se fierbe si se raceste. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Macaroanele se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se adauga apa rece, iar dupa 10 minute se scurg de apa, se trec prin jet de apa rece. Se taie in bucati mici si se introduc in supa de oase. Galbenusurile de ou se amesteca cu lapte, faina si sare, se toarna in crema, amestecandu-se continuu si se fierb inca 10 minute. Se adauga bucati mici de unt sau margarina, pentru impiedicarea formarii crustei.

Prezentarea si servirea

Crema se prezinta in bol, ceasca sau supiera, cu cascaval ras deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri