May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de gabenusuri. Laptele se fierbe si se raceste. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Macaroanele se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se adauga apa rece, iar dupa 10 minute se scurg de apa, se trec prin jet de apa rece. Se taie in bucati mici si se introduc in supa de oase. Galbenusurile de ou se amesteca cu lapte, faina si sare, se toarna in crema, amestecandu-se continuu si se fierb inca 10 minute. Se adauga bucati mici de unt sau margarina, pentru impiedicarea formarii crustei.
Prezentarea si servirea
Crema se prezinta in bol, ceasca sau supiera, cu cascaval ras deasupra. Se serveste fierbinte.