Crema din carne de pui

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 400 g carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 25 g margarina
  • 200 ml lapte
  • 50 g oua (e galbenusuri)
  • 50 g faina
  • 1,5 kg supa de oase
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puiul se curata, se trece prin flacara si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Supa de oase se fierbe impreuna cu carnea de pui si sare, indepartand spuma. Cand carnea este fiarta, se scoate, se dezoseaza si se taie cuburi mici. Galbenusurile se amesteca cu lapte, faina, sare si se toarna in supa, amestecand continuu si se fierb inca 10 minute. Se adauga bucati mici de margarina sau unt, pentru impiedicarea formarii crustei.

Prezentarea si servirea

Crema se prezinta in bol, supiera sau ceasca, cu cuburi mici din carne de pui. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri