May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, se opareste, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Painea alba se taie cuburi mici, se rumenesc la cuptor, stropite cu 25 g margarina. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Ceapa si cartofii se inabusa in 25 g margarina sau unt. Se adauga supa de oase si se fierb la foc moderat, amestecand continuu, pentru a nu se prinde de vas. Cand cartofii au fiert, se paseaza. Se amesteca faina cu lapte, galbenusuri de ou si sare, se adauga la crema si se fierb inca 10 minute. Deasupra se adauga bucati de margarina sau unt.
Prezentarea si servirea
Crema se prezinta in bol, supiera sau ceasca, cu crutoane de paine alba. Se serveste fierbinte.