May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Gaina se curata, se trece prin flacara si se spala. Ceapa se curata, se spala si jumatate din cantitate se taie marunt. Morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se spala si se taie in sferturi pe lungime. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa galbenusurile de albusuri. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa cu sare si se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, patrunjel radacina si pastarnac si se mai fierb circa 20 minute. Ceapa taiata marunt si jumatate din cantitatea de ciuperci se inabusa in 25 g margarina sau unt si putina supa de oase (200 g), se amesteca cu restul de supa de oase, continuandu-se fierberea circa 15 minute. Dupa ce legumele au fiert se paseaza, iar carnea se dezoseaza si se taie bucati mici. Galbenusurile se amesteca cu lapte, amestecand continuu si se continua fierberea circa 10 minute. Deasupra se adauga bucati mici de margarina sau unt (25 g).
Prezentarea si servirea
Crema se prezinta in ceasca, bol sau supiera, cu bucati mici de carne si ciuperci deasupra. Se serveste fierbinte.