May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Conopida se curata, se spala, se desface buchetele mici si se tine in apa cu sare, circa 10 minute. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se separa galbenusurile de albusuri. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 25 g margarina sau unt cu putina supa de oase. Buchetelele de conopida se fierb in supa. O parte din buchetele se scot din supa si se opresc pentru servit. In supa cu conopida se adauga ceapa inabusita si se mai fierbe 5 minute. Se paseaza. In crema obtinuta, se adauga galbenusurile amestecate cu faina si lapte. Se fierbe inca 10 minute. Deasupra se adauga bucati mici de margarina sau unt.
Prezentarea si servirea
crema se prezinta in bol, supiera sau ceasca, cu buchetele de conopida deasupra. Se serveste fierbinte.