May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Dovleceii se curata, se spala, se indeparteaza semintele (daca sunt mari) si se taie cuburi. In cazul in care se folosesc dovlecei conserva, se indeparteaza lichidul si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa galbenusurile de albusuri. Faina se cerne. Painea alba se taie cuburi mici, se rumenesc la cuptor, stropite cu 25 g margarina sau unt. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se prepara, folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 25 g margarina sau unt, se adauga dovlecei si supa de oase, se fierbe si se paseaza. Galbenusurile de ou se amesteca cu lapte si faina, se adauga la crema si se fierb circa 10 minute. Se adauga marar verde si sare. Deasupra, se adauga bucati mici de margarina sau unt.
Prezentare si servirea
Crema se prezinta in ceasca, cu crutoane de paine alba. Se serveste fierbinte.