Crema din dovlecei

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 750 g dovlecei proaspeti sau 500 g din conserva
  • 100 ceapa
  • 50 g oua (2 galbenusuri)
  • 150 g paine alba
  • 50 g faina
  • 75 g margarina sau unt
  • 200 ml lapte
  • 20 g marar verde
  • 1,5 kg supa de oase
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Dovleceii se curata, se spala, se indeparteaza semintele (daca sunt mari) si se taie cuburi. In cazul in care se folosesc dovlecei conserva, se indeparteaza lichidul si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa galbenusurile de albusuri. Faina se cerne. Painea alba se taie cuburi mici, se rumenesc la cuptor, stropite cu 25 g margarina sau unt. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se prepara, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 25 g margarina sau unt, se adauga dovlecei si supa de oase, se fierbe si se paseaza. Galbenusurile de ou se amesteca cu lapte si faina, se adauga la crema si se fierb circa 10 minute. Se adauga marar verde si sare. Deasupra, se adauga bucati mici de margarina sau unt.

Prezentare si servirea

Crema se prezinta in ceasca, cu crutoane de paine alba. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri