May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
O portie: 200 g
Operatii pregatitoare
Fasolea boabe se alege de impuritati si se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata si se spala. Patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie in lungime. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Painea se taie cuburi mici, se rumenesc la cuptor, stropite cu 25 g margarina sau unt. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 25 g margarina sau unt cu putina apa. Fasolea se fierbe in apa. Se scurge de apa si se fierbe in continuare in apa fierbinte cu sare. Se adauga patrunjel radacina, morcovi si ceapa, fierbandu-se in continuare. Se trece prin sita si se amesteca cu supa de oase. Galbenusurile de ou se amesteca cu lapte, faina si sare, se adauga la crema, se amesteca continuu, se fierb inca 10 minute. Se adauga bucati mici de margarina sau unt pentru evitarea crustei.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in ceasca, cu crutoane de paine alba. Se serveste fierbinte.