May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Supa de oase se prepara, folosind reteta respectiva. Guliile se curata, se spala si se taie felii subtiri. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece, se separa galbenusurile de albusuri. Painea alba se taie cuburi mici, care se rumenesc in cuptor, stropite cu 25 g margarina sau unt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Supa de oase se fierbe impreuna cu guliile. Morcovii si ceapa se inabusa in 25 g margarina sau unt si putina supa si se adauga in supa. Cand legumele sunt fierte, se paseaza si se mai fierb circa 10 minute. Se adauga compozitia formata din galbenusuri, faina, lapte si sare. Se continua fierberea circa 10 minute. Deasupra se adauga bucati mici de margarina sau unt.
Prezentarea si servirea
Crema se prezinta in bol, supiera sau ceasca, cu crutoane de paine alba. Se serveste fierbinte.