Crema din gulii

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 800 g gulii
  • 100 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 150 g paine alba
  • 75 g margarina sau unt
  • 200 ml lapte
  • 50 g oua (2 galbenusuri)
  • 50 g faina
  • 1,5 kg supa de oase
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Supa de oase se prepara, folosind reteta respectiva. Guliile se curata, se spala si se taie felii subtiri. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece, se separa galbenusurile de albusuri. Painea alba se taie cuburi mici, care se rumenesc in cuptor, stropite cu 25 g margarina sau unt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Supa de oase se fierbe impreuna cu guliile. Morcovii si ceapa se inabusa in 25 g margarina sau unt si putina supa si se adauga in supa. Cand legumele sunt fierte, se paseaza si se mai fierb circa 10 minute. Se adauga compozitia formata din galbenusuri, faina, lapte si sare. Se continua fierberea circa 10 minute. Deasupra se adauga bucati mici de margarina sau unt.

Prezentarea si servirea

Crema se prezinta in bol, supiera sau ceasca, cu crutoane de paine alba. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri