May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala si se taie cuburi. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se separa galbenusurile de albusuri. Painea alba se taie cuburi mici, care se rumenesc in cuptor, stropite cu 25 g margarina sau unt. Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovii, telina si ceapa. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, se adauga cartofi, mazare, se paseaza si se mai fierb circa 10 minute. In crema obtinuta se adauga compozitia preparata din galbenusuri, faina, lapte si sare, continuandu-se fierberea circa 10 minute. Deasupra se adauga bucati mici de margarina sau unt.
Prezentarea si servirea
Crema se prezinta in bol, supiera sau ceasca, cu crutoane de paine alba. Se serveste fierbinte.