Crema din legume

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 200 g morcovi
  • 200 g ceapa
  • 600 g cartofi
  • 100 g telina radacina
  • 100 g mazare conserva
  • 75 g margarina sau unt
  • 50 g oua ( 2 galbenusuri)
  • 50 g faina
  • 150 g paine alba
  • 1,5 kg supa de oase
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala si se taie cuburi. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se separa galbenusurile de albusuri. Painea alba se taie cuburi mici, care se rumenesc in cuptor, stropite cu 25 g margarina sau unt. Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovii, telina si ceapa. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, se adauga cartofi, mazare, se paseaza si se mai fierb circa 10 minute. In crema obtinuta se adauga compozitia preparata din galbenusuri, faina, lapte si sare, continuandu-se fierberea circa 10 minute. Deasupra se adauga bucati mici de margarina sau unt.

Prezentarea si servirea

Crema se prezinta in bol, supiera sau ceasca, cu crutoane de paine alba. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri