May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, se opareste si se indeparteaza apa. Laptele se fierbe si se raceste. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Painea alba se taie cuburi mici, care se stropesc cu 25 g margarina topita sau unt si se rumenesc la cuptor, obtinandu-se crutoane. Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in margarina (25 g) sau unt, cu putina supa. Se adauga mazare, supa de oase, sare, faina dizolvata si se fierb pana ce mazarea este bine fiarta. Se trece prin pasoar, obtinandu-se o crema. Galbenusurile se amesteca cu lapte si sare, se toarna in crema, amestecandu-se continuu pentru a nu se taia. Se adauga bucati mici de margarina (25 g) sau unt, pentru impiedicarea formarii crustei.
Prezentarea si servirea
Crema se prezinta in ceasca, bol sau supiera, cu crutoane deasupra. Se serveste fierbinte.