May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Morcovii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste, indepartand apa. Painea alba se taie cuburi mici, care se rumenesc in cuptor, sropite cu 25 g margarina sau unt topit. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa galbenusurile de albusuri. Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva. Laptele se fierbe.
Tehnica prepararii
Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovii si ceapa. Cand legumele sunt fierte, se paseaza. Crema obtinuta se mai fierbe circa 10 minute, adaugandu-se compozitia formata din galbenusuri, faina, lapte si sare. Se fierbe circa 10 minute. Deasupra se adauga bucati mici de margarina sau unt.
Prezentarea si servirea
Crema se prezinta in ceasca, bol sau supiera, cu crutoane de paine alba. Se serveste fierbinte.