Crema din morcovi

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe





Ingrediente
  • 800 g morcovi
  • 200 g ceapa
  • 75 g margarina sau unt
  • 200 ml lapte
  • 50 g oua (2 galbenusuri)
  • 150 g paine alba
  • 50 g faina
  • 1,5 kg supa de oase
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste, indepartand apa. Painea alba se taie cuburi mici, care se rumenesc in cuptor, sropite cu 25 g margarina sau unt topit. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa galbenusurile de albusuri. Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva. Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii

Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovii si ceapa. Cand legumele sunt fierte, se paseaza. Crema obtinuta se mai fierbe circa 10 minute, adaugandu-se compozitia formata din galbenusuri, faina, lapte si sare. Se fierbe circa 10 minute. Deasupra se adauga bucati mici de margarina sau unt.

Prezentarea si servirea

Crema se prezinta in ceasca, bol sau supiera, cu crutoane de paine alba. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri