Crema din orez

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe




Ingrediente
  • 150 g orez sau arpacas
  • 50 g oua (2 galbenusuri)
  • 50 g margarina sau unt
  • 200 ml lapte
  • 150 g paine alba
  • 1,5 kg supa de oase
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Orezul (arpacasul) se alege de impuritati si se spala. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe si se raceste. Painea alba se taie in cuburi mici, care se stropesc cu 25 g margarina topita sau unt si se rumenesc la cuptor, obtinandu-se crutoane.

Tehnica prepararii

In supa de oase se adauga orezul (arpacasul) si sare, se fierb circa 40 minute, se trece totul prin pasoar obtinandu-se o crema. Galbenusurile se amesteca cu lapte si sare, se toarna in crema, amestecand continuu si se fierb inca 10 minute. Se adauga bucati mici de margarina (25 g) sau unt, pentru impiedicarea formarii crustei.

Prezentarea si servirea

Crema se prezinta in ceasca, bol sau supiera cu crutoane deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri