May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Orezul (arpacasul) se alege de impuritati si se spala. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe si se raceste. Painea alba se taie in cuburi mici, care se stropesc cu 25 g margarina topita sau unt si se rumenesc la cuptor, obtinandu-se crutoane.
Tehnica prepararii
In supa de oase se adauga orezul (arpacasul) si sare, se fierb circa 40 minute, se trece totul prin pasoar obtinandu-se o crema. Galbenusurile se amesteca cu lapte si sare, se toarna in crema, amestecand continuu si se fierb inca 10 minute. Se adauga bucati mici de margarina (25 g) sau unt, pentru impiedicarea formarii crustei.
Prezentarea si servirea
Crema se prezinta in ceasca, bol sau supiera cu crutoane deasupra. Se serveste fierbinte.