Crema din salata verde

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe




Ingrediente
  • 750 g salata verde
  • 50 g faina
  • 100 g ceapa
  • 200 ml lapte
  • 150 g paine alba
  • 75 g margarina sau unt
  • 50 g oua (2 galbenusuri)
  • 1,5 kg supa de oase
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape reci. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Painea alba se taie cuburi mici, care se rumenesc la cuptor, stropite cu 25 g margarina sau unt topit. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Salata verde se opareste in apa clocotita cu sare si se raceste, scurgandu-se de apa. Ceapa si salata se inabusa in 25 g margarina sau unt, se adauga putin cate putin, 500 g supa de oase, se fierb inabusit 30 minute si se paseaza peste restul de supa. Se continua fierberea. Galbenusurile de ou se amesteca cu lapte, faina si sare, se adauga la supa si se fierb inca 10 minute. Se adauga bucati mici de margarina sau unt deasupra, pentru impiedicarea formarii crustei.

Prezentarea si servirea

Crema se prezinta in ceasca, bol sau supiera, cu crutoane de paine alba. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri