May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape reci. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Painea alba se taie cuburi mici, care se rumenesc la cuptor, stropite cu 25 g margarina sau unt topit. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Salata verde se opareste in apa clocotita cu sare si se raceste, scurgandu-se de apa. Ceapa si salata se inabusa in 25 g margarina sau unt, se adauga putin cate putin, 500 g supa de oase, se fierb inabusit 30 minute si se paseaza peste restul de supa. Se continua fierberea. Galbenusurile de ou se amesteca cu lapte, faina si sare, se adauga la supa si se fierb inca 10 minute. Se adauga bucati mici de margarina sau unt deasupra, pentru impiedicarea formarii crustei.
Prezentarea si servirea
Crema se prezinta in ceasca, bol sau supiera, cu crutoane de paine alba. Se serveste fierbinte.