May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Spanacul se curata, se spala in mai multe ape reci. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste, indepartand apa. Painea alba se taie in cuburi mici, care se stropesc cu 25 g margarina topita si se rumenesc la cuptor, obtinandu-se crutoane. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe si se raceste. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 25 g margarina si putina supa. Se adauga spanac, supa de oase, sare si se fierbe pana spanacul este fiert. Se trece totul prin pasoar, obtinandu-se o crema. Galbenusurile se amesteca cu lapte, faina si sare, se torna in crema, amestecandu-se continuu. Se mai fierb 10 minute. Se adauga bucati mici de margarina (25 g) pentru impiedicarea formarii crustei.
Prezentarea si servirea
Crema se prezinta in ceasca, bol sau supiera, cu crutoane deasupra. Se serveste fierbinte.