Crema din telina

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 750 g telina radacina
  • 100 g ceapa
  • 75 g margarina sau unt
  • 200 ml lapte
  • 50 g oua (2 galbenusuri)
  • 75 g faina
  • 150 g paine alba
  • 1,5 kg supa de oase
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Telina se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, se opareste si se indeparteaza apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Painea alba se taie in cuburi mici, care se stropesc cu 25 g margarina topita si se rumenesc la cuptor, obtinandu-se crutoane. Laptele se fierbe si se raceste. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 25 g margarina si putina supa. Se adauga telina, supa de oase, sare si se fierbe pana ce telina este fiarta. Se trece totul prin pasoar, obtinandu-se o crema. Galbenusurile de ou se amesteca cu lapte, faina si sare, se toarna in crema, amestecandu-se continuu si se fierb inca 10 minute. Se adauga bucati mici de margarina (25 g), pentru impiedicarea formarii crustei.

Prezentarea si servirea

Crema se prezinta in ceasca, bol sau supiera, cu crutoane deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri