May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Telina se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, se opareste si se indeparteaza apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Painea alba se taie in cuburi mici, care se stropesc cu 25 g margarina topita si se rumenesc la cuptor, obtinandu-se crutoane. Laptele se fierbe si se raceste. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 25 g margarina si putina supa. Se adauga telina, supa de oase, sare si se fierbe pana ce telina este fiarta. Se trece totul prin pasoar, obtinandu-se o crema. Galbenusurile de ou se amesteca cu lapte, faina si sare, se toarna in crema, amestecandu-se continuu si se fierb inca 10 minute. Se adauga bucati mici de margarina (25 g), pentru impiedicarea formarii crustei.
Prezentarea si servirea
Crema se prezinta in ceasca, bol sau supiera, cu crutoane deasupra. Se serveste fierbinte.