Supa cu cartofi si ciuperci

May 14, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 1 kg cartofi
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 200 g morcovi
  • 200 g patrunjel verde radacina
  • 200 g pastarnac
  • 200 g ceapa
  • 300 g rosii
  • 25 g pasta de tomate
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g ulei
  • 400 g iaurt sau 200 g smantana
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 50 g faina
  • 3 kg supa de oase
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. Ciupercile se curata, se spala si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se opareste. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii rotunde. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina si ceapa se inabusa in ulei si 200 g supa de oase si se fierb cu supa de oase, impreuna cu cartofi, ciuperci, piper si sare circa 30 minute. Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga rosii, pasta de tomate, faina dizolvata in iaurt sau smantana si amestecata cu galbenusurile de ou si putina supa. Se fierb 10 minute.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjell verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri