May 14, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. Ciupercile se curata, se spala si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se opareste. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii rotunde. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina si ceapa se inabusa in ulei si 200 g supa de oase si se fierb cu supa de oase, impreuna cu cartofi, ciuperci, piper si sare circa 30 minute. Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga rosii, pasta de tomate, faina dizolvata in iaurt sau smantana si amestecata cu galbenusurile de ou si putina supa. Se fierb 10 minute.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjell verde deasupra. Se serveste fierbinte.