Supa cu chimen

May 14, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 4 kg supa de oase
  • 50 g unt
  • 150 g faina
  • 300 g paine alba
  • 25 g chimen
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Chimenul se usuca si se macina. Faina se cerne. Painea se taie in cuburi, care se stropesc cu 25 g unt topit si se rumenesc la cuptor. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Supa de oase se fierbe. Se adauga faina dizolvata in apa rece si se continua fierberea circa 15 minute. Se adauga chimen, boia de ardei, sare si se continua fierberea 5 minute. Cand se retrage vasul de pe foc, se adauga unt la suprafata pentru a impiedica formarea crustei.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte, cu crutoane.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri