May 14, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape reci si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se spala si se taie lame. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se spala, se curata si se taie marunt. Supa deoase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Ciupercile se inabusa in ulei impreuna cu boia de ardei, piper si se fierb in supa de oase. Din faina, oua si sare se prepara o coca, din care cu ajutorul unei lingurite se formeaza galuste, care se fierb separat, in supa de oase. Se trec prin jet de apa rece si se introduc in supa cu ciuperci. Spre sfarsitul fierberii, se adauga smantana sau iaurt.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.