Supa cu ciuperci si orez

May 14, 2014 - Supe/Ciorbe


Ingrediente
  • 450 g ciuperci proaspete sau 225 g din conserva
  • 50 g ulei
  • 100 g smantana
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 100 g orez
  • 50 g faina
  • 50 g patrunjel verde
  • 20 g sare
  • 3,5 kg supa de oase
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se spala si se taie lame. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Ciupercile se inabusa in ulei. Supa de oase se fierbe, se adauga ciuperci. Se prepara o compozitie formata din faina, smantana, boia de ardei si sare, se amesteca pentru a nu se forma aglomerari si se adauga in supa cu ciuperci, impreuna cu orezul. Se fierb circa 5 minute.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri