May 14, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se spala si se taie lame. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Ciupercile se inabusa in ulei. Supa de oase se fierbe, se adauga ciuperci. Se prepara o compozitie formata din faina, smantana, boia de ardei si sare, se amesteca pentru a nu se forma aglomerari si se adauga in supa cu ciuperci, impreuna cu orezul. Se fierb circa 5 minute.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.