Supa cu fasole boabe si costita

May 14, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 500 g fasole boabe
  • 200 g ceapa
  • 150 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 100 g patrunjel si pastarnac radacina
  • 250 g rosii conserva
  • 400 g costita afumata
  • 300 g iaurt
  • 25 g faina
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Costita afumata se taie cuburi. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Fasolea se fierbe circa 15 minute, se indeparteaza apa, se inlocuieste cu alta apa fierbinte si se continua fierberea. Cand fasolea este pe jumatate fiarta, se adauga ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel radacina si se continua fierberea. Costita afumata se inabusa in 100 ml apa si se adauga in supa, impreuna cu rosiile. Spre sfarsitul fierberii, se adauga faina amestecata cu iaurt si sare.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri