May 14, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece 12 ore. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Costita afumata se taie cuburi. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Fasolea se fierbe circa 15 minute, se indeparteaza apa, se inlocuieste cu alta apa fierbinte si se continua fierberea. Cand fasolea este pe jumatate fiarta, se adauga ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel radacina si se continua fierberea. Costita afumata se inabusa in 100 ml apa si se adauga in supa, impreuna cu rosiile. Spre sfarsitul fierberii, se adauga faina amestecata cu iaurt si sare.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.