Supa cu galuste din gris

May 14, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 3,5 kg supa de oase
  • 300 g gris
  • 150 g oua
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper boabe
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se prepara albusurile de galbenusuri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Supa de oase se fierbe. Galustele se prepara astfel: albusurile se bat bine cu telul intr-un vas, se adauga galbenusurile si apoi, putin cate putin, din cantitatea de gris, amestecand continuu pana se obtine o compozitie omogena. Se formeaza galuste cu lingurita si se adauga intr-un vas cu apa clocotita si sare. In timpul fierberii, vasul este acoperit cu capac si se adauga putina apa rece. Dupa fierbere, galustele se introduc in supa de oase fierbinte la care s-a adaugat piper boabe si sare.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri