May 14, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se prepara albusurile de galbenusuri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Supa de oase se fierbe. Galustele se prepara astfel: albusurile se bat bine cu telul intr-un vas, se adauga galbenusurile si apoi, putin cate putin, din cantitatea de gris, amestecand continuu pana se obtine o compozitie omogena. Se formeaza galuste cu lingurita si se adauga intr-un vas cu apa clocotita si sare. In timpul fierberii, vasul este acoperit cu capac si se adauga putina apa rece. Dupa fierbere, galustele se introduc in supa de oase fierbinte la care s-a adaugat piper boabe si sare.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.