Supa cu gulii

May 14, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 1,6 kg gulii
  • 50 g ulei
  • 50 g faina
  • 200 g smantana
  • 25 g zahar
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g oua (2 galbenusuri)
  • 3 kg supa de oase
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Guliile se curata, se spala si se taie cuburi. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Guliile se fierb in supa de oase cu sare. Din faina dizolvata in supa rece, ulei, galbenusuri de ou si smantana se prepara o compozitie, care se adauga in supa si se continua fierberea 10 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga zahar.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri