Supa cu mazare si galuste

May 14, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 700 g mazare conserva
  • 3 kg supa de oase
  • 100 g unt
  • 100 g smantana
  • 200 g faina
  • 100 g oua
  • 40 g zahar
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Mazarea conserva se scurge si se trece prin jet de apa rece. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Supa de oase se fierbe impreuna cu mazarea, Se adauga unt, sare si 100 g faina dizolvata si se continua fierberea circa 20 minute. Separat se pregateste compozitia pentru galuste, astfel : restul de faina se framanta cu oua, sare si 75 ml apa pana se obtine o coca de consistenta potrivita. Din aceasta coca se taie bucati mici de marimea unei alune, care se fierb in apa circa 20 minute. Cand supa este gata, se adauga zahar.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu smantana si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri