May 14, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Mazarea conserva se scurge si se trece prin jet de apa rece. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Supa de oase se fierbe impreuna cu mazarea, Se adauga unt, sare si 100 g faina dizolvata si se continua fierberea circa 20 minute. Separat se pregateste compozitia pentru galuste, astfel : restul de faina se framanta cu oua, sare si 75 ml apa pana se obtine o coca de consistenta potrivita. Din aceasta coca se taie bucati mici de marimea unei alune, care se fierb in apa circa 20 minute. Cand supa este gata, se adauga zahar.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu smantana si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.