Supa cu mere

May 14, 2014 - Supe/Ciorbe





Ingrediente
  • 2 kg mere
  • 50 g lamaie
  • 200 g smantana
  • 100 g faina
  • 200 g oua
  • 50 g zahar
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Merele se curata de coaja, se scot cotoarele si se taie felii. Lamaia se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Merele se fierb in apa cu zahar si putina sare. Dupa 10 minute de fierbere, se adauga compozitia formata din oua, faina, smantana si rondele de lamaie si se mai fierbe circa 5 minute.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste rece.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri