Supa cu oua

May 14, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 50 g ulei sau untura
  • 500 g oua
  • 50 g faina
  • 3,5 kg supa de oase
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 2 foi de dafin
  • 25 ml otet 9 grade
  • 200 g iaurt sau 100 g smantana
  • 50 g patrunjel verde
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Faina dizolvata in apa rece, se inabusa in ulei, se adauga boia de ardei si se toarna in supa de oase. Se fierbe circa 15 minute, se adauga iaurt sau smantana, foi de dafin si otet. Ouale se sparg si se adauga, unul cate unul, in supa si se fierb circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu smantana sau iaurt, patrunjel verde deasupra si cate un ou la portie. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri