Supa cu praz (germana)

May 14, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 1,7 kg praz
  • 300 g cartofi
  • 400 g iaurt
  • 1 l lapte
  • 50 g faina
  • 1 g piper macinat
  • 3 kg supa de oase
  • 50 g patrunjel verde
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Prazul se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. Laptele se fierbe. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

In supa de oase se adauga cartofi, piper si praz si se fierb circa 20 minute. Cand legumele sunt fierte, se adauga in supa, treptat, faina dizolvata in lapte rece, sare si iaurt. Se continua fierberea circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri