May 14, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Supa de oase si taiteii de casa se prepara, folosindu-se retele respective.
Tehnica prepararii
Cartofii se fierb in supa de oase circa 15 minute. Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa fiecare fierbere, se racesc si se introduc in supa, continuandu-se fierberea. Ceapa se inabusa in ulei si 100 g supa, se adauga pasta de tomate, piper si sare si se torna in supa, continuandu-se fierberea circa 10 minute. Se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu smantana sau iaurt si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.