Supa cu taitei si cartofi

May 14, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 1 kg cartofi
  • 2,5 kg supa de oase
  • 300 g taitei de casa
  • 150 g ceapa
  • 50 g ulei
  • 50 g pasta de tomate
  • 1 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g smantana sau 200 g iaurt
  • 30 sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Supa de oase si taiteii de casa se prepara, folosindu-se retele respective.

Tehnica prepararii

Cartofii se fierb in supa de oase circa 15 minute. Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa fiecare fierbere, se racesc si se introduc in supa, continuandu-se fierberea. Ceapa se inabusa in ulei si 100 g supa, se adauga pasta de tomate, piper si sare si se torna in supa, continuandu-se fierberea circa 10 minute. Se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu smantana sau iaurt si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri