Supa cu visine

May 14, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1,5 kg visine
  • 200 g smantana
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 5 g coaja de lamaie (razatura)
  • un praf de scortisoara macinata
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Visinile se curata de codite si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Se fierb circa 4 l apa, se adauga zahar, scortisoara, sare si faina dizolvata in apa rece. Se continua fierberea circa 15 minute, se adauga visinile si se da in fiert. Se raceste putin si se adauga treptat smantana amestecata cu galbenusurile de ou si razatura de lamaie.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste rece.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri