Supa de carne (bulion)

May 6, 2014 - Supe/Ciorbe


Ingrediente
  • 200 gr carne de vita calitatea I
  • 2 kg oase de vita cu maduva si sita
  • 250 gr morcovi
  • 100 gr pastarnac si patrunjel radacina
  • 100 gr telina radacina
  • 150 gr ceapa
  • 75 gr oua (3 albusuri)
  • 2 gr piper boabe
  • 25 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Oasele se taie in bucati, se oparesc si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina, telina si ceapa se spala; jumatate din cantitate se spala felii, iar restul se lasa intregi. Carnea se spala si se toaca cu masina cu sita rara.

Tehnica prepararii

Oasele se fierb in apa cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, pastranac, patrunjel radacina, telina si ceapa si se fierb 4-5 ore. Se raceste, se degreseaza si se strecoara prin sita. Carnea de vita tocata se amesteca cu albusuri si 50 ml, apa rece, se adauga in supa, impreuna cu legumele taiate felii si piper boabe.

Se fierb 10-15 minute si se continua fierberea la foc moderat inca 50 minute. Se strecoara prin etamina (panza de bumbac cu tesatura rara) umeda, se degreseaza din nou.

Intra in componenta diferitelor sosuri.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri