May 6, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Oasele se taie in bucati, se oparesc si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina, telina si ceapa se spala; jumatate din cantitate se spala felii, iar restul se lasa intregi. Carnea se spala si se toaca cu masina cu sita rara.
Tehnica prepararii
Oasele se fierb in apa cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, pastranac, patrunjel radacina, telina si ceapa si se fierb 4-5 ore. Se raceste, se degreseaza si se strecoara prin sita. Carnea de vita tocata se amesteca cu albusuri si 50 ml, apa rece, se adauga in supa, impreuna cu legumele taiate felii si piper boabe.
Se fierb 10-15 minute si se continua fierberea la foc moderat inca 50 minute. Se strecoara prin etamina (panza de bumbac cu tesatura rara) umeda, se degreseaza din nou.
Intra in componenta diferitelor sosuri.