Supa de pasare

May 7, 2014 - Supe/Ciorbe


Ingrediente
  • 1 kg capete si picioare de pui
  • 100 gr morcovi
  • 50 gr patrunjel radacina
  • 50 gr pastarnac
  • 100 gr telina radacina
  • 50 gr ceapa
  • 50 gr oua (2 albusuri)
  • 15 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Capetele si picioarele de pui se trec prin flacara, se taie ciocul si ghiarele ; se spala in mai multe ape reci, se oparesc. Ghiarele se curata de pielite. Morcovii, patrunjelul, pastarnacul, telina radacina si ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri.

Tehnica prepararii

Capetele si picioarele de pui se fierb in 1,5 l apa cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, patrunjel radacina, pastarnac, telina si ceapa si se fierb circa 1 ora. Dupa fierbere, se strecoara prin sita deasa si se limpezeste cu albus de ou. Se strecoara din nou.

Intra in componenta unor supe, sosuri s.a.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri