Supa de varza

May 14, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 2 kg varza alba
  • 200 g ceapa
  • 150 g ceapa
  • 100 g telina radacina
  • 50 g ulei
  • 150 g smantana sau 300 g iaurt
  • 100 g fidea
  • 2 kg supa de oase
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Varza se curata, se spala si se taie fasii. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie fasii foarte inguste (julien). Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Fideaua se fierbe si se trece prin jet de apa rece. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Varza, morcovii, telina si ceapa se inabusa in ulei cu 100 g supa de oase. Se adauga restul de supa, sare si se fierb impreuna. Cu 5 minute inainte de terminarea fierberii, se adauga fidea.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri