May 16, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Gaina se curata, se trece prin flacara se spala. Morcovii, telina, patrunjelul radacina, pastârnacul si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa cu sare, se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, telina, pastârnac, patrunjel radacina, si piper boabe. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas si se vor folosi la alte preparate (rasol, pilaf, salate). Separat, se prepara profiterolul: intr-un vas se pune la fiert apa, ulei si sare; se adauga faìna si se amesteca bine; se retrage vasul de pe foc, se raceste putin compozitia si se adauga treptat, ouale, amestecând continuu, pâna se obtine o pasta. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei, cu ajutorul unui pos prevazut cu un dui, in forme rotunde mici. Se coc la cuptor, la foc iute.
Prezentarea si servirea
Supa se prezina in bol, supiera sau cana, cu profiterol (4 -5 bucati pt. o portie) si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.