Supa din carne de gaina cu profiterol

May 16, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 300 g morcovi
  • 150 g patrunjel radacina
  • 150 g pastarnac
  • 100 g telina radacina
  • 150 g ceapa
  • 1,300 kg carne de gaina fara cap si picioare
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper boabe
  • 40 g sare
  • Pentru profiterol
  • 50 g ulei
  • 100 g apa
  • 150 g oua
  • 100 g faina
  • 5 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Gaina se curata, se trece prin flacara se spala. Morcovii, telina, patrunjelul radacina, pastârnacul si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in apa cu sare, se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, telina, pastârnac, patrunjel radacina, si piper boabe. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas si se vor folosi la alte preparate (rasol, pilaf, salate). Separat, se prepara profiterolul: intr-un vas se pune la fiert apa, ulei si sare; se adauga faìna si se amesteca bine; se retrage vasul de pe foc, se raceste putin compozitia si se adauga treptat, ouale, amestecând continuu, pâna se obtine o pasta. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei, cu ajutorul unui pos prevazut cu un dui, in forme rotunde mici. Se coc la cuptor, la foc iute.

Prezentarea si servirea

Supa se prezina in bol, supiera sau cana, cu profiterol (4 -5 bucati pt. o portie) si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri