May 16, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Gaina se curata, se trece prin flacara si se spala. Morcovii, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Taiteii de casa se prepara folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in circa 4 l apa cu sare, se spumeaza. Se adauga morcovi, patrunjel radacina, pastarnac, telina, ceapa si piper boabe. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas si se folosesc la pregatirea altor preparate (rasol, pilaf, salate s.a.). Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare, se adauga apa rece, se lasa 15 minute, se trec sub jet de apa rece si se introduc in supa.
Prezentarea si servirea
Supa se prezina in bol, supiera sau cana cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.