May 16, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Gaina se curata, se trece prin flacara si se spala. Morcovii, patrunjelul radacina, pastârnacul, telina si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in circa 4 l apa cu sare si se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, patrunjel radacina, pastârnac, telina si piper boabe. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas si se folosesc la pregatirea altor preparate (rasol, pilaf, salate s.a.). Din faina oua si supa se pregateste o compozitie mai groasa, care se toarna, cu ajutorul unui cornet din hârtie pergament sau pos prevazut cu dui, in supa fierbinte, formându-se zdrente. Se continua fierberea inca 10 minute.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.