May 16, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul, telina si ceapa se curata. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa galbenusurile de albusuri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in circa 4 l apa cu sare si se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, telina si piper boabe. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas si se vor folosi la pregatirea altor preparate (rasol, pilaf, salate), iar supa se strecoara. Separat, se prepara galuste, astfel: se bat galbenusurile intr-un vas, se adauga treptat gris, sare si albusurile batute spuma, obtinandu-se o compozitie, din care se formeaza galuste cu lingura. Galustele se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scot si se mentin la cald in supa.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.