Supa din carne de pui cu pai parmezan

May 16, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 150 g patrunjel radacina
  • 150 g pastarnac
  • 400 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 150 g ceapa
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 300 g pai parmezan
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper boabe
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala.Morcovii, pastârnacul, patrunjelul radacina, ceapa si telina, se curata, se spala si se cresteaza. Patrunjelul verde se curata, se spala, si se taie marunt. Se prepara pai parmezan, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in circa 4 litri apa cu sare si se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, telina, pastârnac, patrunjel radacina si piper. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas si se folosesc la pregatirea altor preparate (rasol, pilaf, salate s.a.), iar supa se strecoara.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu pai parmezan si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri