May 16, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala.Morcovii, pastârnacul, patrunjelul radacina, ceapa si telina, se curata, se spala si se cresteaza. Patrunjelul verde se curata, se spala, si se taie marunt. Taiteii de casa se prepara, folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in circa 4 litri apa cu sare si se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, telina, pastârnac, patrunjel radacina si piper. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas , iar supa se strecoara. Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare, se adauga apa rece, se tin 15 minute, se trec prin jet de apa rece si se introduc in supa.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu carne, taitei si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.