Supa din carne de pui (rasol) cu taitei

May 16, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 400 g taitei de casa
  • 300 g pastarnac si patrunjel radacina
  • 300 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 150 g ceapa
  • 300 g pai parmezan
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper boabe
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala.Morcovii, pastârnacul, patrunjelul radacina, ceapa si telina, se curata, se spala si se cresteaza. Patrunjelul verde se curata, se spala, si se taie marunt. Taiteii de casa se prepara, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in circa 4 litri apa cu sare si se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, telina, pastârnac, patrunjel radacina si piper. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas , iar supa se strecoara. Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare, se adauga apa rece, se tin 15 minute, se trec prin jet de apa rece si se introduc in supa.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu carne, taitei si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne 60 g, supa 340 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri