May 16, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea se curata si se spala. Telina, morcovii, ceapa, patrunjelul radacina, pastârnacul se curata, se spala si se cresteaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Se separa albusuile de galbenusuri. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in circa 5 l apa cu sare si se spumeaza. Când sarea este fiarta pe jumatate se adauga telina, morcovi, pastârnac, patrunjel radacina, ceapa, piper si se continua fierberea. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas si se vor folosi la pregatirea altor preparate (rasol, pilaf s.a), iar supa se strecoara. Separat se prepara galuste, astfel: galbenusuile se bat intr-un vas, se adauga treptat gris, brânza de vaci, cascaval ras, sare si albusurile batute spuma, obtinându-se o compozitie din care se formeaza galuste, cu lingura. Galustele se fierb, se scot si se mentin la cald in supa.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.