May 16, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea se curata, se spala. Ceapa se curata, se spala, se opareste si se indeparteaza apa. Telina, morcovii, pastârnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se cresteaza. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Se prepara pai parmezan, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in circa 5 l apa cu sare si se spumeaza. Când carnea este fiarta pe jumatate, se adauga ceapa, morcovi, patrunjel radacina si pastârnac. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas si se folosesc la pregatirea altor preparate (rasol, s.a.), iar supa se strecoara si se pastreaza calda.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu pai parmezan si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.