Supa din carne de vita cu pai parmezan

May 16, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1,2 kg rasol de vita cu os
  • 300 g pai parmezan
  • 100 g telina radacina
  • 300 g morcovi
  • 150 g ceapa
  • 150 g patrunjel radacina
  • 150 g pastarnac
  • 40 g patrunjel verde
  • 1 g piper boabe
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata, se spala. Ceapa se curata, se spala, se opareste si se indeparteaza apa. Telina, morcovii, pastârnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se cresteaza. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Se prepara pai parmezan, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in circa 5 l apa cu sare si se spumeaza. Când carnea este fiarta pe jumatate, se adauga ceapa, morcovi, patrunjel radacina si pastârnac. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas si se folosesc la pregatirea altor preparate (rasol, s.a.), iar supa se strecoara si se pastreaza calda.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu pai parmezan si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri