Supa din carne de vita cu ravioli

May 16, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 650 g carne de vita calitatea I
  • 150 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 300 g morcovi
  • 150 g ceapa
  • 100 g telina radacina
  • 50 g patrunjel verde
  • 40 g sare
  • Pentru ravioli
  • 200 g carne de vita calitatea I
  • 300 g faina
  • 150 g oua
  • 1 g piper macinat
  • 1 g piper boabe
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite si se spala. Morcovii, telina, patrunjelul radacina, pastârnacul si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in circa 4-5 l apa cu sare si se spumeaza. Când carnea este fiarta pe jumatate, se adauga morcovi, telina, patrunjel radacina si pastârnac, ceapa si piper boabe. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas. Separat se prepara ravioli, astfel: din faina, oua (100 g) si putina sare se face o coca. Din carnea fiarta si racita, 120 g se toaca cu masina cu sita deasa si se amesteca cu 50 g oua, sare si piper macinat. Coca se intinde, se taie patrate de carne si se impaturesc in foma de triunghi, presându-se bine marginile. Ravioli se fierb in apa clocotita cu sare, 15 minute. Cantitatea de carne ramasa si legumele se vor folosi la prepararea altor sortimente (rasol, pilaf, s.a.)

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supera sau cana, cu câte 2-3 ravioli la portie si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: ravioli 70 g, supa 330 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri