May 16, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite si se spala. Morcovii, telina, patrunjelul radacina, pastârnacul si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in circa 4-5 l apa cu sare si se spumeaza. Când carnea este fiarta pe jumatate, se adauga morcovi, telina, patrunjel radacina si pastârnac, ceapa si piper boabe. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas. Separat se prepara ravioli, astfel: din faina, oua (100 g) si putina sare se face o coca. Din carnea fiarta si racita, 120 g se toaca cu masina cu sita deasa si se amesteca cu 50 g oua, sare si piper macinat. Coca se intinde, se taie patrate de carne si se impaturesc in foma de triunghi, presându-se bine marginile. Ravioli se fierb in apa clocotita cu sare, 15 minute. Cantitatea de carne ramasa si legumele se vor folosi la prepararea altor sortimente (rasol, pilaf, s.a.)
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supera sau cana, cu câte 2-3 ravioli la portie si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.