Supa din carne de vita cu zdrente

May 16, 2014 - Supe/Ciorbe


Ingrediente
  • 850 g carne de vita calitatea I
  • 150 g patrunjel si pastarnac radacina
  • 100 g ceapa
  • 300 g morcovi
  • 150 g telina radacina
  • 200 g faina
  • 1 g piper boabe
  • 150 g oua
  • 40 g patrunjel verde
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata, se spala. Morcovii, telina, patrunjelul radacina, pastârnacul, ceapa, se curata,se spala si se cresteaza. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in circa 4-5 l apa cu sare si se spumeaza. Când carnea este fiarta pe jumatate, se adauga morcovi, telina, patrunjel radacina, pastârnac, ceapa, piper boabe. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas si se vor folosi la pregatirea altor preparate (rasol, pilaf, s.a.), iar supa se strecoara. Din faina, oua, sare si putina supa se pregateste o compozitie mai groasa, din care , cu ajutorul unui cornet din hârtie pergament sau pos prevazut cu dui mic, se toarna in supa care fierbe, formându-se zdrente. Se continua fierberea, circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri