Supa din cartofi

May 14, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1 kg cartofi
  • 200 g ceapa
  • 50 g ulei
  • 50 g faina
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 50 g pasta de tomate
  • 1 g chimen
  • 1 g piper macinat
  • 100 g telina radacina
  • 100 g morcovi
  • 100 g pastarnac
  • 100 g patrunjel radacina
  • 200 g varza alba
  • 3 kg supa de oase
  • 50 g patrunjel verde
  • 400 g iaurt sau 200 g smantana
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se curata, se taie cuburi. Telina, morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie cuburi. Faina se cerne. Chimenul se usuca si se macina. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Varza se curata, se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Ceapa, morcovii, telina, varza, patrunjelul radacina si pastarnacul se inabusa in ulei cu 100 g supa de oase. Cartofii se introduc in supa de oase si se fierb. Cand sunt fierti pe jumatate, se adauga legumele inabusite, boia de ardei, chimen, piper si sare, continuandu-se fierberea. Se adauga faina dizolvata in iaurt sau smantana, impreuna cu galbenusurile, pasta de tomate si se mai fierb circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri