May 16, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Cartofii se curata, se spala si se taie in cuburi mici. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul si telina se curata, se spala si se taie in bucati lungi de circa 2 cm si late de circa 0,5 cm. Varza alba se curata, se spala si se taie fasii. Ardeiul gras se curata, spala si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Mazarea conserva se scurge de apa si se trece prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Fideaua se fierbe, se trece prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza cu apa.
Tehnica prepararii
Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul gras se inabusa in ulei cu 100 g supa. Se adauga supa de oase, piper si sare si se continua fierberea. Cand au fiert legumele pe jumatate, se adauga cartofii. Inainte de sfarsitul fierberii, se adauga varza, mazare, rosii, fidea, pasta de tomate si se mai fierb 15 minute.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.