May 16, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Rosiile proaspete se spala si se taie in sferturi.Telina si morcovii se spala si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie felii, se opareste si se indeparteaza apa. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe si se trece sub jet de apa rece. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Morcovii, telina si ceapa se inabusa in ulei cu 100 g supa. Se adauga faina dizolvata, supa de oase, sare si se fierb circa 30 minute. Se introduc rosii, ardei gras si se fierb circa 30 minute. Se paseaza si se adauga orez fiert, zahar si se mai fierb inca 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.