May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea se curata si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie in jumatati. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Chimenul se usuca si se macina. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea de vita se fierbe in circa 4-5 litri apa cu sare, se spumeaza. Se adauga ceapa si se continua fierberea. Când carnea este fiarta pe jumatate, se adauga cartofi. Carnea fiarta se scoate in alt vas si se va folosi la pregatirea altor peparate (rasol, pilaf, s.a.). Separat in ulei se inabusa pasta de tomate diluata in 200 ml apa, boia de ardei, chimen si se adauga la supa. Din faina, ou si sare se prepara o coca din care cu ajutorul unei lingurite, se formeaza galuste care se fierb in supa.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.